Terug naar actueel

Oktober 2023. Duurzaamheid is een actueel en relevant thema. Hergebruik van bouwmaterialen wint snel aan populariteit als de verantwoorde keuze voor een duurzame toekomst. Met dit in het achterhoofd is Van der Loo Retail & Vastgoed onlangs gestart met de sloop van het Rabobankpand. Nieuwe projecten lenen zich uitstekend om eens goed te kijken naar nieuwe mogelijkheden en een andere manier van aanpak. Het pand wordt gestript en gesloopt, maar bevat nog zoveel mooie, hoge kwaliteit materialen die goedgekeurd zijn voor hergebruik. Dat biedt een uitgelezen kans om verantwoord en duurzaam aan de slag te gaan. De materialen die geschikt zijn voor hergebruik worden uitgebreid gekeurd en zorgvuldig uit het pand verwijderd. Hierna worden de materialen aangeboden op www.materialenmarktplaats.nl. Op deze site kun je alles bekijken en beoordelen. Staat er iets tussen wat je kunt gebruiken? Het kan direct worden gekocht.
Gebruikte bouwmaterialen bieden een reeks voordelen die verder gaan dan alleen duurzaamheid. Ze bevorderen de circulaire economie, waarin producten worden hergebruikt en gerecycled om afval te minimaliseren en de levensduur van waardevolle materialen te verlengen. Ook door materialen direct vanaf de locatie te verkopen kunnen we de impact op milieu zo klein mogelijk houden.
Iedereen kan een kijkje te nemen op de Materialen Marktplaats, de materialen die worden aangeboden variƫren van spiegels tot plafonddelen en van isolatiemateriaal tot complete kozijnen met HRglas. Interessante materialen voor elk bouwproject van groot tot klein. Door gebruikte bouwmaterialen te promoten en gemakkelijk toegankelijk te maken voor iedereen, willen we een positieve verandering teweeg te brengen in de manier waarop we bouwen en renoveren. De samenwerkende partijen volgen met veel nieuwsgierigheid de animo naar de materialen marktplaats en hopen dat dit project op veel interesse mag rekenen.

Vanaf nu staan de beschikbare materialen en meer informatie op de website www.materialenmarktplaats.nl. Deze materialen zijn op afspraak af te halen op locatie.