1926

Winkel van Sinkel

De oorsprong

Het huwelijk tussen Piet van der Loo en Marie Wegter is in 1926 de start van ons familiebedrijf. De twee leren elkaar kennen via Piet zijn werk en besluiten te trouwen. Marie verhuist hiervoor van het Overijsselse Borne naar het Noord-Brabantse Asten.

Thuiszitten na het huwelijk is niets voor Marie. Ze komt uit een echte ondernemersfamilie en opent een winkel. Haar broer die een groothandel heeft in glas, porselein en aardewerk zorgt voor de nodige voorraad. Via Marie leert Piet de fijne kneepjes van het ondernemen. Die blijken nog van pas te komen. De zus van Piet leidt een Edah-zaak in Asten, maar trouwt en vertrekt voor de liefde naar Overijssel. Piet neemt de zaak over.

1964

Familiebedrijf

Frans en Jan bundelen hun krachten

Marie en Piet krijgen zeven kinderen. Wanneer Frans klaar is met school vraagt zijn moeder hem te helpen in de winkel. Hij is nooit meer weggegaan. Frans opent in 1964 een A&O-supermarkt. Zijn broer Jan heeft dan al een winkel in woninginrichting in Asten.

De broers besluiten hun krachten te bundelen en gaan samen verder. Van deze samenwerking hebben ze jarenlang veel plezier, totdat Jan helaas komt te overlijden.

1971

Midden in Asten

Winkelcentrum Midas

Frans polst verschillende ondernemers of ze bij de locatie van de supermarkt een winkel willen beginnen. Dat willen ze wel. Zo ontstaat het idee voor een winkelcentrum: Midas, een afkorting voor Midden in Asten.

Naast een eigen supermarkt exploiteert Frans verschillende formules op franchisebasis, zoals de Hema en later ook Albert Heijn en Primera. Het is ook de start van de vastgoedportefeuille

1984

Hema

Panningen en Deurne

Het bedrijf breidt begin jaren ’80 haar retailportefeuille buiten de dorpsgrenzen uit. Zo opent in 1984 de Hema in Panningen. Een jaar later is er ook een Hema in Deurne te vinden.

In die periode maken ook de vier kinderen van Frans kennis met de retailwereld. Eerst als vakantiebaan, maar later wordt Marrit verkoopchef in Panningen.

1994

Woonwinkels

Asten, Ekkersrijt, Roermond en Lanaken

De woonwinkels breiden we in 1994 uit met de formule van Trendhopper. Eerst in Asten, vervolgens in Eindhoven, Roermond en tenslotte ook in Lanaken. Ton krijgt de leiding over de laatste twee winkels.

Dorthe blaast in 2000 nieuw leven in de oude woninginrichtingszaak van ons bedrijf. Met het nieuwe woonwarenhuis Dominio (later Il Domo genaamd) aan de Prins Bernhardstraat richt ze zich op meubels van hoog niveau. Merken als Leolux en Minotti behoren tot het assortiment. Dit pand wordt uiteindelijk in 2019 getransformeerd tot De Linde.

 

2013

Overdracht

Derde generatie

Sinds 2013 staat de derde generatie aan het roer van het bedrijf. Dorthe, Marrit, Kim en Ton brengen de retailportefeuille terug tot een Albert Heijn en Primera in Asten, zodat ze zich meer op het vastgoed kunnen richten.

Dat blijft zo tot 2021. Wanneer de schoenmaker vertrekt uit het hart van het winkelcentrum Midas vullen ze die plek binnen een maand op met de speelgoedwinkel Just4Fun. En dat alles in eigen beheer.

2017

Ekkersrijt

Transformeren

Wat doe je als er meer vraag is naar grootschalige detailhandel op een van dé woonboulevards van Nederland? Dan spring je daarop in.

In 2017 transformeerden we een groot pand met logistieke functie naar een voor de detailhandel. We hergebruikten zoveel mogelijk van het oude pand en sprongen in op de wensen van de huurders: een neutraal uiterlijk, veel licht en voldoende parkeerplekken. Beter Bed, Kwantum en KPN behoren tot de huurders.

2019

De Linde

Een nieuw jasje

In 2019 leverden we de nieuwe wijk Wonen aan de Linde op. Hiervoor toverden we een oud bedrijventerrein om tot een bruisende wijk. Ook het naastgelegen woonwarenhuis staken we in een nieuw jasje. Verschillende commerciële ruimtes maakten plaats voor appartementen met een industrieel en luxe karakter.

2023

Klaar voor de toekomst

Duurzaam bouwen

Woningen bouwen, gave projecten bedenken: de plannen voor de komende jaren zijn groot. Maar belangrijker is dat dit ook op een toekomstbestendige en duurzame manier gebeurt. Daarom ligt de focus voor de komende jaren op het verduurzamen van de huidige portefeuille en toekomstige projecten.

We beginnen met het voormalig pand van de Rabobank in Asten. Hiermee is de eerste stap gezet om winkelcentrum Midas uit te breiden voor de toekomst.